Frågor och svar

FAQ

Här har vi samlat elva av de vanligaste frågorna som ställs till Kundtjänst:

1. Är alla varor ekologiska?
2. Hur lång tid binder jag mig för som kund?
3. Kan jag ändra min låda eller avbeställa lådor på semestern?
4. Jag har inte fått något lösenord.
5. Jag har fått en dålig vara i min låda.
6. Jag saknar en vara i min låda.
7. Min låda har inte kommit.
8. Vad gör jag med den tomma lådan?
9. Finns det recept med i lådan?
10. Hur betalar jag?
11. Hur beställer jag?

1. Är alla varor ekologiska?
Ja, alla råvaror är certifierat ekologiska med undantag av fisken, här följer vi världsnaturfondens rekommendationer.

2. Hur lång tid binder jag mig för som kund? 
Du kan när som helst säga upp din fasta leverans. Dessa ändringar gör du genom att logga på Min sida på Årstidernas hemsida. Du kan också ringa till oss på 08-720 50 20 eller skicka ett mejl till kundtjanst@arstiderna.com. Även om du stoppar dina fasta leveranser kan du logga in och beställa varor hos Årstiderna, på Min sida. För leverans måndag är senaste dag för ändringar och beställningar på hemsidan fredag kl. 23.00. För leverans torsdag eller fredag är senaste dag för ändringar och beställningar på hemsidan måndag kl 23.00.

Var uppmärksam på att om du önskar att få hjälp av kundtjänst, så är deadline för ändringar och avbokningar för leverans måndag på fredagen innan, kl. 14.00. För leverans torsdag eller fredag är deadline för ändringar och avbokningar på måndag kl. 14 samma vecka, via kundtjänst.

3. Kan jag ändra min låda eller avbeställa lådor på semestern? 
Ja, det kan du göra. Sista ändring på hemsidan är måndagar kl. 23.00 för leveranser på torsdag eller fredag samma vecka.

För leverans måndag är senaste dag för ändringar och beställningar på hemsidan fredag kl. 23.00.
Deadline för ändringar via kundtjänst är fredag kl. 14 för leveranser på måndagen efter, och måndag kl. 14 för leveranser på torsdag eller fredag samma vecka.
Du kan lätt avboka lådan eller registrera ett tillfälligt semesteruppehåll på Min sida.

4. Jag har inte fått något lösenord.
Ring till Kundtjänst på 08-720 50 20 eller skriv till kundtjanst@arstiderna.com – så skickar vi ett lösenord.

5. Jag har fått en dålig vara i min låda.
Du har kvalitetsgaranti på dina köp och det betyder att du har sju dagars reklamationrätt. Om du får en dålig frukt eller grönsak så drar vi av kostnaden från din faktura. Skicka ett mejl till kundtjanst@arstiderna.com så hjälper vi dig.

6. Jag saknar en vara i min låda.
Du har kvalitetsgaranti på alla dina köp. Det betyder att du har sju dagars reklamationrätt om du saknar en produkt i din låda. Skicka ett mejl till kundtjanst@arstiderna.com eller ring till oss så drar vi av kostnaden från din faktura.

7. Min låda har inte kommit.
Vi levererar från kl. 02:00 till kl. 17:00. Om din låda inte har kommit tills dess, ring till kundtjänst på 08-720 50 20 eller skriv till kundtjanst@arstiderna.com

OBS! I Stockholmsområdet, fredag, levererar vi fram till kl. 19.00.

8. Vad gör jag med den tomma lådan?
Vi återanvänder trälådorna och frigolitlådorna. Var snäll och ställ ut de tomma lådorna på samma ställe som den nya ska levereras så tar chauffören med sig dem i retur i mån av plats i bilen.

Vi arbetar för att ta fram andra mer miljövänliga material istället för frigolitlådan. Anledningen till att vi ändå använder den är att den är mycket funktionell som isolerande material för känsliga produkter som t.ex. fisk, som behöver förvaras i en låg temperatur.
Om du vill veta mer om Årstidernas miljöarbete kan du läsa mer här...

9. Finns det recept med i lådan?
Det ligger ett nyhetsbrev med recept i botten av alla lådor, mellan plastpåsen och träbotten. Du kan också läsa nyhetsbreven och söka efter fler recept på vår hemsida.

10. Hur betalar jag?
Du kan betala med kreditkort eller autogiro.

Om du inte registrerar något betalningsavtal skickar vi en första låda och därefter pausar vi ditt konto. När du väljer betalningsavtal öppnas ditt konto igen och vi fortsätter leverera de lådor du beställt. Vill du inte ha fler leveranser så måste du avsluta dina fasta leveranser.


Betalning med kreditkort:
Du anmäler dig för kreditkortbetalning på hemsidan, Min Sida, efter att ha loggat på med ditt kundnummer och lösenord. Klicka på Betalningsuppgifter i menyn till höger, här kan du registrera kreditkortsbetalning. Kom ihåg att bekräfta dina ändringar genom att trycka på knappen "Spara ändringar".
När du har registrerat ditt kreditkort dras pengarna från ditt konto fredagar jämna veckor efter att du har fått leverans. Detta görs helt automatiskt och helt utan risk eller några extrakostnader för dig. Alla upplysningar är SSL-krypterade och det är bara DIBS som har tillgång till informationen. Detta är det absolut säkraste betalningssystemet via internet. Det här betalningssättet fungerar på samma sätt som en vanlig autogiroinbetalning och vi drar pengarna från ditt konto först efter du har fått leverans. Vill du läsa mer om datasäkerheten gå in på www.dibs.dk eller kontakta kundservice.

Autogiro:
Du anmäler dig till autogiro på hemsidan, Min Sida, efter att ha loggat på med ditt kundnummer och lösenord. Välj Betalningsuppgifter i menyn till höger och klicka därefter på Anslut till autogiro. Kom ihåg att bekräfta dina ändringar genom att trycka på knappen "Spara ändringar".
Du kan även anmäla ditt autogiro via din internetbank, notera då att vårt bolagsnamn är ÅT Ekologiska råvaror filial. Du kommer att få din första låda men den andra levererar vi först när autogirot har godkänts. Vi rekommenderar att du registrerar ditt kreditkort så att du kan beställa på direkten.
Var uppmärksam på att det kan gå upp till tre veckor innan ditt autogiro registreras!


11. Hur beställer jag?

1. Välj den låda eller matkasse du önskar få levererad.
2. Klicka på inköpsvagnen för att lägga produkten i korgen näst högst upp till höger. Om varan är ljusgrå och inte går att klicka på så är den slutsåld.
3. Klicka på VISA för att se en översikt över de produkter du valt. Här kan du ändra leveransvecka och intervall på leveransen.
4. Gå vidare till kassan. Här kan du ändra leveransvecka, intervall på leveransen samt antal produkter.
5. Klicka på "jag är ny kund" och fyll i dina adressuppgifter.
- Nu är du kund hos Årstiderna!

Idékassen