Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Hel plattfisk

2 st

Hela plattfiskar - skonsamt fångade av kustfiskarna från Thorupstrand

99 kr
Medlemspris 89,10 kr
Beskrivning
Hel plattfisk

Om varan

Hela plattfiskar från Thorupstrands Kustfiskeri, 2 st (totalt 200-400 g – en sorts plattfisk per vecka). Fisken du mottar är färsk och kan vara rödspätta, skrubbskädda, sandskädda eller annan typ av plattfisk beroende på vad fångsten har blivit. Utvalet styrs av säsong och i tät dialog med fiskarna.

Obs! För att säkra en bra kvalitet går det enbart att beställa fisk till söndagar och onsdagar – om du har leverans i ditt område dessa dagar.

Om leverantören

Fiskarna från Thorupstrand har i generationer dragit sina ljusblå och röda fiskebåtar till havs vid den västkusten på Nordjylland. De har alltid använt fångstredskap som garn och snurrevad, då de är skonsammare för havsbotten, alger och bottenlevande djur, som fisk lever av. Skonsamma fångstmetoder säkrar att fisken får leva kvar i vattnen i framtiden också. Kustfiskarna fiskar dessutom endast friskt bestånd, som fångas nära kusten i små fiskebåtar, som har ett lågt energiförbruk. Därför har fiskarna från Thorupstrand fått det danska statliga märket, NaturSkånsom (Natur-skonsamt). Det är en märkning som ska ge vägledning och bara får användas av vildfångad fisk av hög kvalitet, som säkrar ett hav i balans.

Användning

Fisk i filéer är enkelt och gott, men hel fisk har lite mer smak och saft i sig. Hel plattfisk gör sig bra i både stekpannan och ugnen. Plattfisk i ugn kan enkelt tillagas med salt, peppar och eventuellt lite citron. Du kan också steka fisken i massor av smör, med färsk citron, lite salt kapris och hackad persilja. Oavsett metod, kan du inte misslyckas med lite nykokt potatis till din fisk.

Förvaring

Förvara fisken i kylskåp. Minsta hållbarhet gäller från leveransdagen. Fisken levereras färsk och kan frysas.

Skonsamt fiskeri, friskt bestånd, vi säljer det som fångats och styrs av säsong.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-