Sök
Meny
Fav
Favoriter

Drakfruktlådan

1,5 kg

Tropiska frukter som även kallas pithaya, odlade i Spanien.

300 kr
Medlemspris 270 kr
Beskrivning

Beskrivning

Drakfruktlådan

Om varan

En låda med ekologiska drakfrukter från Spanien, minst 1,5 kg.

Med sin vackra rosaröda färg och sina gröna blad liknar drakfrukten nästan något från en annan planet. Inuti är den mjuk, söt, mild och saftig, smaken kan liknas vid en kombination av päron och kiwi. 

Pithaya-växten kommer ursprungligen från Mellanamerika och odlas idag mestadels i Sydostasien och Australien. Vi är därför stolta att kunna erbjuda ekologiska drakfrukter från södra Spanien, från vår goda vän Pepe Montiel och hans barnbarn Javier som odlar drakfrukter och andra exotiska godsaker som papaya och passionsfrukt.

Pepe och Javier odlar olika sorter av pithaya och i Drakfruktlådan får du smaka på både frukter med vitt, mörkt- och ljusrött fruktkött. 

Användningsområde

Drakfrukten har som mest smak när de yttersta bladen på frukten börjat torka. Är bladen färska och gröna när du mottar frukten så ska du gärna vänta någon dag med att äta dem.

Frukten är otroligt enkel att äta: halvera på längden, skär två snitt i ett kryss ned i fruktköttet och pressa upp fruktköttet från sitt skal.

Drakfrukten är också god i smoothies, bowls, fruktsallader och andra desserter, den kan också användas i salsa och sallader. 

Förvaring

Drakfrukterna ska förvaras i rumstemperatur, men undvik direkt solljus. Helt mogna frukter bör förvaras i kyl.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-