Sök
Meny
Fav
Favoriter
Platerinas
Nyhet

Platerinas

500 g | Platta söta nektariner
64 kr
Medlemspris 57,60 kr

Om varan

Biodynamiska platerinas från Spanien, 500 g.

Den platta stenfrukten platerina är nektarinens svar på en paraguayo – den platta persikan som många nu känner till. Det är en relativt ny typ av stenfrukt som bara dykt upp de senaste åren.

Precis som en vanlig nektarin kännetecknas platerina av sitt släta, röda skal och saftiga, söta fruktkött. Fruktköttet är antingen vitt eller gulaktigt.

Våra platerinas kommer från vår gode vän Emilio, som skickar oss lådor med sina finaste stenfrukter varje år. Emilios plantage ligger i Badajoz i Extremadura-regionen, nära gränsen till Portugal – här är klimatet idealiskt för stenfrukter, eftersom de kräver mycket solsken.

Användning

Platerinas, precis som alla stenfrukter, är en perfekt handfrukt att äta precis som den är. Den söta, färgglada frukten kan också användas i desserter, eller för att tillföra sötma och syra i salta rätter.

Speciellt säsongens första nektariner gör sig bra i matlagning, där deras struktur och syra kommer att ge en motpol till t.ex. bittra bladgrönsaker. Prova göra en grönsallad med persika eller nektarinklyftor blandat med hackade örter och bitar av en god mozzarella eller burrata.

Förvaring

Platerinas är godast när de är helt färska. Annars kan de förvaras i kylen.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-