Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Plommon

500 g

Söta och saftiga 

49 kr
Medlemspris 44,10 kr
Beskrivning
Plommon

Om varan

Ekologiska plommon, 500 g.

Söta, saftiga och syrliga plommon är ett av högsommarens stora glädjeämnen. Vi får våra plommon från våra vanliga stenfruktsodlare i Spanien och Italien där säsongen börjar några veckor tidigare än hemma.

Vi väljer ut de bästa plommonen vi kan hitta varje vecka och därför kommer sort och leverantör att variera från vecka till vecka. Du kan bland annat se fram emot att prova orangeröda och syrliga Larry Ann, söta, mörkröda Fortune och den djupröda Black Splendor.

Användning

Plommon är goda att äta färska precis som de är, men kan med fördel användas även i bakning och matlagning. Plommon passar till exempel bra i pajer, krämer och sylt, men är också gott att använda i en sallad eller sås.

Prova att ge plommonen en tur på grillen eller karamellisera dem i lite honung i stekpannan. Servera de varma plommonen med vaniljsås eller glass för en snabb och oemotståndlig sommardessert.

Förvaring

Plommon kan förvaras i rumstemperatur men är bäst när de är helt färska. Mycket mogna plommon kan med fördel förvaras i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-