Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Plommonlådan – Reine Claude

Kort säsong
2 kg

Spanska Reine Claude - säsongens bästa plommon

138 kr
Medlemspris 124,20 kr
Beskrivning
Plommonlådan – Reine Claude

Om varan

Ekologiska Reine Claude-plommon i låda från Spanien, minst 2 kg.

Reine Claude är en gammal fransk plommonsort med ett distinkt utseende och en särskilt söt och intensiv smak.

Plommonet känns igen på sitt ömtåliga ljusgröna skal och gula fruktkött. Om du redan känner till Reine Claude – eller Reina Claudia, som de kallar det i Spanien – så vet du att det är ett av världens finaste plommon.

Plommonen odlas, plockas och packas i lådor av Gustavo Ruiz Gutierrez och hans fru Remedios, som bor i Rioja-provinsen i Spanien. Säsongen är kort, så njut av dem medan de är här.

Användning

Plommonen kan ugnsbakas, kokas och användas till kompott eller chutney. De är också goda att äta precis som de är, eller i en sallad med exempelvis grönkål och squash. Den sötsyrliga smaken tillför verkligen något extra till en mängd olika rätter.

Prova att grilla de fina plommonen en kort stund, eller stek dem med lite honung på en stekpanna så att de blir karamelliserade. Servera de varma plommonen med hemgjord vaniljkräm eller glass för en snabb och oemotståndlig sommardessert.

Förvaring

Plommon kan förvaras i rumstemperatur men är bäst när de är helt färska. Mycket mogna plommon kan med fördel förvaras i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-