Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Färska curryblad

Nyhet
Minst 3 g

Färska curryblad från Spanien

41 kr
Medlemspris 36,90 kr
Beskrivning
Färska curryblad

Om varan

Färska ekologiska curryblad på kvist, minst 3 g.

Curryblad smakar egentligen inte curry men är en av de viktigaste aktörerna i det sydindiska köket.

Curryblad har en underbar citrusarom som omedelbart känns igen. Bladen vrids och kokas med i daals, curryrätter och chutneys, vanligtvis tillsammans med senapsfrön och stjärnanis.

Våra curryblad odlas av Sara Visquert i Almería, Andalusien. Vi är stolta över att kunna presentera dessa asiatiska delikatesser, som kan vara mycket svåra att hitta ekologiska och färska i Europa.

Användning

Använd currybladen som smaksättare i dina rätter. Du behöver inte mer än 1-2 blad för att smaka av till exempel en daal.

En klassiker i det sydindiska köket är Sambar som är en vegetarisk linscurry som har puttrat länge med tamarind, spiskummin, bockhornsklöverfrön, curryblad, korianderfrön, senapsfrön, svartpeppar och chili. De sista minuterna av tillagningstiden tillsätts färska grönsaker, som morot, spenat och blomkål. Rätten serveras med nybakat tunnbröd och en iskall mango lassi.

Kom ihåg att vrida bladen lite före användning för att släppa ut eteriska oljor

Förvaring

Bladen kan förvaras i påsen eller en sluten behållare i upp till en vecka. Om du inte hinner använda bladen kan du frysa dem för senare användning.

 

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-