Sök
Meny
Fav
Favoriter

Basilika

50 g

En suverän smaksättare

30 kr
Medlemspris 27 kr
Beskrivning

Beskrivning

Basilika

Om varan

Ekologisk basilika, 1 knippe (50 g).

Det finns nästan ingenting som luktar som gott som en handfull färskplockad basilika. Strö kryddörten generöst över dina maträtter för en fräsch välkänd smak.

Kryddörten härstammar från Asien men har blivit välanvänd i medelhavsområdet, och är nu också en av de vanligaste kryddörterna som vi använder här hemma.

Användning

Basilika är en suverän smaksättare som får dina maträtter att smaka av sommar, sol och semester i Sydeuropa. Om du älskar det italienska köket så måste du nästan alltid ha lite färsk basilika i köket.

Använd basilikan i tomaträtter, pastarätter eller till fisk. Basilika passar också bra i gröna sallader eller finhackad i couscous. Det är också huvudingrediensen i en klassisk pesto - blanda basilika med olivolja, pinjenötter, havssalt, parmesan och eventuellt lite vitlök.

I varma rätter bör du tillsätta den färska basilikan precis innan servering, värmen reducerar nämligen både smaken och aromen.

Förvaring

Förvara basilika i kylskåpet, gärna i en lufttät behållare. Planterad basilika klarar sig fint i ett soligt fönster om du vattnar ofta.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-