Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Gurkmeja

50 g

Färsk smakfull gurkmeja

25 kr
Medlemspris 22,50 kr
Beskrivning
Gurkmeja

Om varan

Ekologisk färsk gurkmeja, minst 50 g.

Gurkmeja är besläktad med ingefära, men den har en mildare mer blommig smak. Den växer vilt i Sydostasien och kryddan är mycket vanligt förekommande i Indien.

Här hemma känner vi mest igen den som en torkad krydda, och den ingår i blandkryddan curry, och bidrar med den härliga gula färgen. Men gurkmeja kan så mycket mer än så.

Användning

Färsk gurkmeja är en stark smaksättare i det gröna köket. Prova dig fram och använd den på samma sätt som du använder färsk ingefära. Eller använd den färska gurkmejan när du normalt sett hade använt torkad gurkmeja.

Du kan till exempel skala gurkmejan och hacka den fint, steka den med spetskål och sesamfrön. Eller steka den med sötpotatis och låta styrkan från gurkmejan samspela med sötman från sötpotatis. Du kan också använda roten i din juicepress tillsammans med exempelvis morötter och apelsin.

Förvaring

Förvara gurkmeja i en lufttät behållare i kylskåpet, då klarar den sig i ett par veckor. du kan också frysa ned den färska gurkmejan för att använda vid ett senare tillfälle.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-