Sök
Meny
Fav
Favoriter
×

29/3 var sista leveransdagen för alla matkassar utom Vegetariska Matkassen. Vi har också många frukt, grönt och mixlådor och dagligvaror - allt 100% ekologiskt. 

Jordärtskockor

700 g

Små och spröda jordärtskockor från Danmark

31 kr
Medlemspris 27,90 kr
Beskrivning

Beskrivning

Jordärtskockor

Om varan

Ekologiska jordärtskockor från Danmark, 700 g.

Jordärtskockor är fantastiska med en härlig smak. De innehåller dessutom massvis med mineraler och vitaminer. Om du är trött på potatis, byt ut dem mot jordärtskockor. Rötterna innehåller inte stärkelse men ämnet inulin som är uppbyggt av fruktosenheter. Det innebär att jordärtskockan inte binder vätska som potatisen, så om du vill göra mos eller puré av jordärtskockor får du gärna koka med ett par potatisar.

Användning

Sköj jordärtskockorna ordentligt, men behåll gärna skalet på. Det smakar gott! Råa jordärtskockor är goda i en fräsch sallad. Skär dem papperstunna och blanda i en sallad med äpplen och nötter. Tillagade jordärtskockor är mjuka och milda med en söt jordig smak. De passar perfekt för att göra mjuka, krämiga soppor och puréer. Krydda gärna ordentligt för att balansera ut sötman, och tillsätt gärna något syrligt som vinäger eller citronsaft. En god jordärtskockssoppa får gärna göras med riktig grädde som rundar av den delikata jordiga smaken.

Förvaring

Förvara jordärtskockorna torrt och svalt.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-