Sök
Meny
Fav
Favoriter

Puntarella

Minst 400 g

Lyxig och spännande bladgrönsak från södra Italien.

45 kr
Medlemspris 40,50 kr
Beskrivning

Beskrivning

Puntarella

Om varan

Ekologisk puntarella från Italien, 1 st (minst 400-600 g).

Sallaten med de maskrosliknande bladen odlas i kustområdena nära Lazio, och på restaurangerna i Rom pryder den menyn som en av de dyraste rätterna. Vi får vår puntarella från soliga Apulien, Italiens stövelhäl, och den är av riktig toppkvalitet!

Puntarella är lite mer kompakt än sin storebror Catalogna, och så har den ett krispigt och vitt “hjärta” i mitten av bladgrönsaken.

Bryt loss ett av de råa bladen och ta en tugga och smaka – fy! Som rå är sallaten nämligen väldigt bitter, men med rätt förberedelser kan du locka fram härliga nyanser av sparris och kapris ur den beska sallaten.

Användning

Var inte rädd för den beska smaken. Den är, ihop med surt, sött, salt och umami, en av de fem grundsmakerna som tillsammans skapar balans i smaken.

De avlånga bladen från puntarellan mår bra av en vända i stekpannan. Lägg dem eventuellt i kallt vatten några timmar först för att dra lite beska ur bladen.

Prova också att blanchera puntarella i lättsaltat vatten medan du steker vitlök ihop med en nypa fänkålsfrön. Vänd sedan sallat, vitlök och fänkålsfrön med en god citrondressing och låt dra. Och vips så har du en magnifik förrätt! Eller antipasto som de säger i stövellandet – en liten rätt innan pastan.

Förvaring

Puntarella förvaras bäst i kylskåpets grönsaksfack där håller den sig fin i cirka 1 vecka.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-