Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Enokisvamp

100 g

Japansk guldnålssvamp odlad i Danmark

45 kr
Medlemspris 40,50 kr
Beskrivning
Enokisvamp

Om varan

Ekologisk enokisvamp från Danmark, 100 g.

Den lilla smala svampen kallas japansk guldnålssvamp och är en av de vanligaste svamparna i Japan. Svampen är odlad, plockad och packad hos Tvedemose på södra Själland. Här har man odlat svamp i mer än 50 år och 3 generationer.

Användning

Undvik att skölja svamparna. Skär bara av den nedersta roten, så är svampen klar att ätas. Enoki ska inte värmas för mycket när den tillreds. I wokrätter och andra varma rätter ska svampen tillsättas precis innan servering. Svampen kan också ätas som den är i fräscha sallader.

Förvaring

Förvara svampen i kylskåp, gärna i en lufttät behållare. Svamp fortsätter att utvecklas efter skörd, och det kan man se genom att det bildas ett vitt lager på ytan (det liknar mögel, men det är faktiskt svampens egna sporer, mycelet, som fortsätter att växa). Detta vita lager kan enkelt skrapas av med en liten kniv eller torkas av med en hård borste. Sedan är svampen klar att användas. Det bästa och säkraste sättet att avgöra om svamp blivit dålig är att lukta på den. Luktar den unket och dåligt ska den givetvis slängas, men luktar den skog och jord går det bra att använda.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-