Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Kejsarhatt

100 g

Stora matiga svampar från Danmark

47 kr
Medlemspris 42,30 kr
Beskrivning
Kejsarhatt

Om varan

Ekologisk kejsarhatt från Danmark, 100 g.

Den stora praktfulla kejsarhatten kallas även för kungsmussling och är släkt med ostronskivling. Den har en vacker tjock fot och en god nötaktig umamismak. Svampen har en fast och köttig konsistens, och blir inte mycket mindre när den tillagas. Svampen är odlad, plockad och packad hos Tvedemose på södra Själland. Här har man odlat svamp i mer än 50 år och 3 generationer.

Användning

Kejsarhatt är riktigt god att stekas ordentligt i en stekpanna. Halvera svampen på längden och skär i skivor och använd smör eller olivolja i stekpannan för en fin stekyta. Svampen smakar fantastiskt som den är med bara salt och peppar. Du kan också äta svampen rå som en carpaccio med citron, olivolja, parmesan och grovhackade nötter.

Förvaring

Förvara svampen i kylskåp, gärna i en lufttät behållare. Svamp fortsätter att utvecklas efter skörd, och det kan man se genom att det bildas ett vitt lager på ytan (det liknar mögel, men det är faktiskt svampens egna sporer, mycelet, som fortsätter att växa). Detta vita lager kan enkelt skrapas av med en liten kniv eller torkas av med en hård borste. Sedan är svampen klar att användas. Det bästa och säkraste sättet att avgöra om svamp blivit dålig är att lukta på den. Luktar den unket och dåligt ska den givetvis slängas, men luktar den skog och jord går det bra att använda.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-