Sök
Meny
Fav
Favoriter
×

29/3 var sista leveransdagen för alla matkassar utom Vegetariska Matkassen. Vi har också många frukt, grönt och mixlådor och dagligvaror - allt 100% ekologiskt. 

Ostronskivling

Nyhet
150 g

Stora matiga svampar

38 kr
Medlemspris 34,20 kr
Beskrivning

Beskrivning

Ostronskivling

Om varan

Ekologisk ostronskivling, 150 g.

Ostronskivling saknar fot eller stam utan är uppbyggd av ett nätverk av trådar. Alla delar av svampen kan ätas. Ostronskivlingen är svårodlad, men det är värt besväret för den smakar underbart gott. 

Användning

Ostronskivling kan användas i alla rätter som du annars hade använt vanlig champinjon i. Prova ostronskivling i en omelett, i wokrätter eller i svampsås. Smaken är mild och konsistensen är riktigt fin när den tillagas.

Förvaring

Förvara svampen i kylskåp. Svamp fortsätter att utvecklas efter skörd, och det kan man se genom att det bildas ett vitt lager på ytan. Detta vita lager kan enkelt skrapas av med en liten kniv eller torkas av med en hård borste. Sedan är svampen klar att användas. Det bästa och säkraste sättet att avgöra om svamp blivit dålig är att lukta på den. Luktar den unket och dåligt ska den givetvis slängas, men luktar den skog och jord går det bra att använda.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-