Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Shiitakesvamp

100 g

Mild och fast shiitakesvamp

34 kr
Medlemspris 30,60 kr
Beskrivning
Shiitakesvamp

Om varan

Ekologiska shiitakesvamp, 2 st.

Färskplockade shiitake-svampar är fasta i konsistensen och smakar milt och aningen nötigt. Undvik att skölja shiitakesvamparna. Om de sköljs i vatten kan de små, porösa svamparna suga åt sig vattnet och bli sega och tråkiga. Borsta istället bara av eventuell jord.

Användning

Shiitakesvamp används ofta i japansk matlagning, till exempel i klassisk misosoppa. De kan också användas i mustiga grönsaksgrytor, risotto eller i soppor och såser. Svampens fot är lite seg och kan med fördel skäras bort innan svampen tillagas. Foten på svampen är dock fylld av massvis med smak så spara den om du till exempel ska göra en buljong av något slag.

Förvaring

Förvara svampen i kylskåp. Svamp fortsätter att utvecklas efter skörd, och det kan man se genom att det bildas ett vitt lager på ytan (det liknar mögel, men det är faktiskt svampens egna sporer, mycelet, som fortsätter att växa). Detta vita lager kan enkelt skrapas av med en liten kniv eller torkas av med en hård borste. Sedan är svampen klar att användas. Det bästa och säkraste sättet att avgöra om svamp blivit dålig är att lukta på den. Luktar den unket och dåligt ska den givetvis slängas, men luktar den skog och jord går det bra att använda.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-