Sök
Meny
Fav
Favoriter
×

29/3 var sista leveransdagen för alla matkassar utom Vegetariska Matkassen. Vi har också många frukt, grönt och mixlådor och dagligvaror - allt 100% ekologiskt. 

Pacos Tomatlåda

Minst 1,5 kg

Utvalda solmogna tomater från vår vän Paco i Spanien

120 kr
Medlemspris 108 kr
Beskrivning

Beskrivning

Pacos Tomatlåda

Om varan

Ekologiska tomater från Paco tomatodlingar i Spanien, minst 1,5 kg 

Årstiderna har jobbat ihop med Paco Lozanos gård som ligger nära Sierraq Nevada utanför Grenada i Spanien. Du får 4 olika sorter varje vecka i denna lådan. Vi har haft ett samarbete med Paco i över 14 år för att få fram de allra bästa “all round-tomaterna”, det vill säga “vanliga” runda tomater, pärontomater, körsbärstomater och cocktailtomater som du ofta hittar i våra matkassar.

Nu har Paco fått en egen tomatlåda, med noga utvalda tomater som Paco själv har valt ut. Pacos Tomatlåda innehåller unika sorter som Dolcetini, Gregory, Delya, Caniles, Bacco och ibland San Marzano.

Varför Jordens Bästa?

Paco Lozano driver EcoSur med sina tre bröder. De fick sin ekologiska certifiering redan 1996. Pacos stora passion är att odla olika sorters tomater i ouppvärmda växthus. Växthusen värms inte upp för att minimera odlingarnas avtryck på miljön. Läs mer om EcoSur och Lozano-familjens odlingar.

Användning

Pacos Tomatlåda innehåller tomater till flera olika ändamål; till sallader, till matlagningen och inte minst att bara äta precis som de är. 

För att framhäva smaken av dina tomater kan du droppa över lite olivolja och toppa med havssalt och eventuellt lite socker. Servera tomaterna som de är, eller med en god burrata eller mozzarella och basilika. 

Förvaring

Tomater förvaras på köksbänken, dock inte i direkt solljus. Om du förvarar tomaterna i kylen stannar mognadsprocessen vilket gör att tomaterna förlorar smak.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-