Sök
Meny
Fav
Favoriter

Manchego

ca 900 g

Perfekt till tapas och ostbrickan

384 kr
Medlemspris 345,60 kr
Beskrivning

Beskrivning

Manchego

Om varan
Innehåller ca 900 g ekologisk manchego-ost. 

Vår manchego-ost kommer från gården La Finca Fuentillezjos i La mancha-regionen i Spanien. Osten har fått sitt namn efter de får som levererar mjölken – den så kallade manchega-rasen. Manchego-osten får bara framställas i La Mancha-regionen med mjölk från just dessa får. Dessa regler är till för att upprätthålla den bästa kvaliteten i fråga om råvaror, tillverkning och smak. 

Användning
Manchego-osten är fast med smöraktig textur, med karakteristisk välutvecklad krämig och mild smak som även barn kan tycka om. Manchego-osten smakar fantastiskt ihop med en bit gott bröd, som tapas eller på ostbrickan. 

Förvaring
Osten ska förvaras i kylskåp. Osten är levande och håller sig bäst om du packar in den i handduk eller i kraftigt hushållspapper. Den ska kunna andas och om du inte använder den på några dagar kan du stänka några droppar vatten över tygstycket så att osten förblir fuktig. Du kan också välja att slå in den i en papperspåse eller i bakplåtspapper. En Manchego-ost kan med tiden få lite mögel på ytan, Det är vanligt och kan torkas enkelt torkas bort med handduk. Möglet påverkar inte ostkvaliteten.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-