Sök
Meny
Fav
Favoriter

Marmalindo-tomater

Min. 1,9 kg

Stora & smakrika biodynamiska tomater från Andalusien

155 kr
Medlemspris 139,50 kr
Beskrivning

Beskrivning

Marmalindo-tomater

Om varan

Biodynamiska Marmalindo-tomater från Spanien. Minst 1,9 kg.

Marmalindo-tomaten är en imponerande bifftomat som är en variant av den kanske mer välkända RAF-tomaten. Till skillnad från vanliga tomater mognar marmalindo-tomater inifrån och ut och därför är det också meningen att tomaterna är lite gröna när du får hem dem. Låt dem mogna på köksbänken och njut sedan av de vackra och smakrika tomaterna.

Marmalindo-tomaterna är biodynamiskt odlade av vår vän Jose Miguel som håller till i Almeria i södra Spanien. Områdets varma och torra klimat är optimalt för odling av tomater året runt, och här har Jose Miguels familj med traditionella metoder odlat tomater av högsta kvalitet i över 40 år.

Användning

Marmalindo-tomaten är ganska fast och passar därför perfekt både till matlagning – t.ex. stekt eller som fyllning i en burgare – och till att ätas rå i en tomatsallad. Om du verkligen vill framhäva smaken av marmalindo-tomaten kan du ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och eventuellt en nypa socker.

Förvaring

Tomater förvaras på köksbänken, dock inte i direkt solljus. Om du förvarar tomaterna i kylen stannar mognadsprocessen vilket gör att tomaterna förlorar smak.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-