Sök
Meny
Fav
Favoriter

Kumquats

Nyhet
250 g

Spanska små citrusfrukter som kan ätas som de är

40 kr
Medlemspris 36 kr
Beskrivning

Beskrivning

Kumquats

Om varan

Ekologiska kumquats från Spanien, 250 g.

Kumquat är en citrusfrukt i miniatyr med ett ätbart skal. De små orangegula frukterna är ungefär stora som valnötter och smaken är kryddig, bitter och söt. Till skillnad från apelsinen så sitter sötman i skalet på en kumquat. Fruktköttet och saften är däremot syrlig.

Vi får våra kumquats från Enrique Vallejo och hans son Juan som odlar de härliga små citrusfrukterna och flera andra av våra citrusfavoriter på deras ekologiska gård utanför Málaga.

Användning

Skölj frukten och ät den som du skulle äta ett bär. Eller skär dina kumquats i tunna skivor så liknar de nästan en vacker blomma. Skivad kumquat kan vackert pryda både bowls och fruktsallader.

Prova att göra marmelad av kumquats, det går riktigt bra eftersom de små citrusfrukterna innehåller mycket pektin och därför stelnar lätt. Sylta dina kumquats med salt och använd i gryträtter för lite extra sötma och syrlighet. Prova också att göra sirap av kumquats och använd i glassdesserter!

Förvaring

Kumquats förvaras bäst i svalare rum, men håller även upp till 1 vecka i rumstemperatur. Förvara inte citrusfrukter i kylskåpet.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-