Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Färskpotatis

1 kg

Nyskördad och båtfraktad färskpotatis från Sahara

43 kr
Medlemspris 38,70 kr
Beskrivning
Färskpotatis

Om varan

Ekologisk färskpotatis från Egypten, 1 kg.

Det kan verka lite konstigt att det går att skörda färskpotatis mitt i Sahara-öknen. Men även om sand, sol och torka präglar området som de här potatisarna kommer från, så är våra vänner i Egypten på god väg att göra jorden i området odlingsbar igen!

Det är möjligt genom riktigt bra kompost som göder jorden ordentligt, och med tiden gör jorden näringsrik igen. De pumpar sedan upp vatten från underjorden som potatisarna vattnas med.

De ekologiska potatisarna i Sahara fraktas direkt efter skörd till närmaste hamn i Egypten och skeppas med fartyg till Hamburg. Det är mycket mer hållbart att transportera via båt än enbart på vägarna med lastbil. Visste du att CO2-utsläppet för båtsträckan från Egypten till Hamburg har ett mindre avtryck på än den sista sträckan med lastbil från hamnen till Sverige?

Användning

De färska potatisen från öknen ska tillagas precis som du hade tillagat svensk färskpotatis.

Skrubba potatisarna försiktigt i kallt vatten och koka sedan dem i en kastrull med välsaltat vatten. Var försiktig så du inte kokar dem för länge! Tillsätt eventuellt en dillkvist eller lite libbsticka i kokvattnet för lite extra god smak.

Förvaring

Potatis ska förvaras torrt, mörkt och svalt men inte för kallt. Om potatisen får för mycket ljus kan den få gröna fläckar.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
-