Sök
Meny
Fav
Favoriter
Portabello

Portabello

2 st | Stora portabello-svampar från Danmark
39 kr
Medlemspris 35,10 kr

Om varan

Ekologiska portabello-svampar från Danmark, 2 st.

Bakom det tjusiga italienskklingande namnet gömmer sig en förvuxen brun champinjon. Portabello (eller portobello som namnet ibland stavas) känns igen på den stora dekorativa hatten som med fördel kan serveras hel. Portabello är aningen torrare än annan svamp vilket gör den lite mer koncentrerad i smaken samtidigt som den inte avger så mycket vätska under tillagning. Svampen är odlad, plockad och packad hos Tvedemose på södra Själland. Här har man odlat svamp i mer än 50 år och 3 generationer.

Användning

De stora svamparna kan serveras grillade, ugnsbakade och stekta, i till exempel grytor, wok eller en läcker svamprisotto. Prova att tillaga portabello i ugnen med vitlök, olivolja och lite persilja, eller gratinera hattarna med en fyllning av grönsaker och ost. Du kan också testa att göra en grillad smörgås med stekt portabello, bakade tomater och pesto – perfekt som en lättare lunch.

Förvaring

Förvara svampen i kylskåp, gärna i en lufttät behållare. Svamp fortsätter att utvecklas efter skörd, och det kan man se genom att det bildas ett vitt lager på ytan (det liknar mögel, men det är faktiskt svampens egna sporer, mycelet, som fortsätter att växa). Detta vita lager kan enkelt skrapas av med en liten kniv eller torkas av med en hård borste. Sedan är svampen klar att användas. Det bästa och säkraste sättet att avgöra om svamp blivit dålig är att lukta på den. Luktar den unket och dåligt ska den givetvis slängas, men luktar den skog och jord går det bra att använda.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-