Sök
Meny
Fav
Favoriter

Rabarber

Nyhet
500 g

Färska rabarberstänger från Danmark 

59 kr
Medlemspris 53,10 kr
Beskrivning

Beskrivning

Rabarber

Om varan

Ekologisk Rabarber från Danmark, 500 g.

Visste du att rabarber är inte en frukt i botanisk mening, utan faktiskt en grönsak? Rabarber brukar dock användas som vi brukar använda frukt i matlagningen eller för att göra efterrätter som rabarerpaj, tårta och kompott.

Observera att rabarbern är späd och smal i början av säsongen, men växer sig större när vi närmar oss sommarlovet.

Varför Jordens Bästa?

Vi får vår rabarber från Skyttes Gartneri på Fyn i Danmark som har ägnat sig åt ekologisk odling sedan 1982, långt innan det fanns någon ekologisk certifiering!

Lars Skytte som startade Skyttes Gartneri är en riktig pionjär på ekoodling och så kallat växelbruk, eftersom han var först i området att introducera odlingsmetoden som spridit sig bland lantbrukarna på Fyn.

Växelbruk går ut på att lantbrukarna samarbetar och hyr in sig på markerna hos grannen och vice versa. På så sätt flyttas grödorna runt på markerna och bidrar till mer fruktbara och naturligt motståndskraftiga jordar, som leder till riktigt god rabarber såklart!

Användning

Rabarber har en karaktäristisk smak och en väldigt markerad syra, men tillagar man den med socker så kommer den verkligen till sin rätt.

Rabarberpaj, Rabarbersaft, hemgjord sylt till franskbrödet – rabarbern är god till allt.

Förvaring

Rabarber har en hållbarhet på några dagar i rumstemperatur. De håller sig dock bäst i kylen i en lufttät behållare eller i grönsakslådan där rabarbern kan klara sig i flera veckor. Rabarber går även att frysa in så du kan njuta av den även resten av året.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-