Sök
Meny
Fav
Favoriter
0 Korg

Din varukorg är tom

Tofu - Tång

Nyhet
250 g

Färsk tofu med handplockad dansk sockertång från Lê Trang

62 kr
Medlemspris 55,80 kr
Beskrivning
Tofu - Tång

Om varan

Ekologisk tofu med sockertång från danska Lê Trang, 250 g.

Danskproducerad tofu gjord på ekologiska sojabönor från Italien, nigarisalt från Japan, vatten och handplockad sockertång från Danmark. Resultatet är en fräsch och mjuk tofu och smaken av sojabönor och tång kompletterar varandra perfekt och skapar en god umamismak.

Sojabönorna läggs först i blöt innan de mals ner till sojamjölk. Sojamjölken kokas därefter upp och när den kyls ner igen tillsätts nigarisaltet som får sojamjölken att stelna. Därefter hälls den i formar där den pressas till tofu. Denna process ger tofun en säregen smak, konsistens och fasthet som är Lê Trangs signum. Det är viktigt att poängtera att färsk tofu har en naturligt begränsad hållbarhet.

Om leverantören

Välsmakande mat och goda råvaror har varit det som Trang Thien Lê alltid har stått för ända sedan hon kom till Danmark 2014, och blev känd för sin vietnamesiska street food. Trang Thien Lê saknade dock tofu av riktigt bra kvalitet och valde därför att göra sin egen – med helt ekologiska råvaror från Europa.

Lê Trang har som mål att visa att tofu faktiskt kan produceras lokalt, utan att kompromissa med smaken och konsistensen. Lê Trang jobbar också med att se till att deras produktion är i balans med omgivningen, vilket för dem betyder ett så lågt klimatavtryck som möjligt och att vara uppmärksam på kvaliteten och valet av råvaror.

Användning

Tofu med tång har en god umamismak och ger en skandinavisk-inspirerad smak som passar perfekt i somriga rätter.

Avnjut tofun med tång till exempel med grillad spetskål, libbsticka, rivet citronskal och smörstekt lök. Servera gärna med en fräsch sommarsallad med mild vinägrett och rostade solrosfrön.

Förvaring

Färsk tofu från Lê Trang ska förvaras i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-