Matkassar

Alltid helt ekologiskt! Vill du spara tid i köket och få hem härliga ekologiska råvaror till din dörr, är våra färdiga matkassar en bra hjälp. Du kan beställa Matkassar med allt du behöver till 3-5 kompletta middagar till 2 eller 4 personer.

Se om vi levererar i ditt område

Klicka på plusset nedan för att se vanliga frågor om Matkassarna.

Finns allt jag behöver i Matkassen?
Ja, allt du behöver till hela måltiderna finns i lådan du får: kött, fisk, ris, pasta, bröd och grönsaker. Dock räknar vi med att du själv får lägga till några vanliga basvaror så som salt, peppar, socker, olja, mjöl och diverse kryddor.

Hur mycket mat är det i Matkassen?
När vi sammansätter en Matkasse utgår vi från ett antal tumregler för att säkra oss att du får en god och rejäl måltid som lever upp till Livsmedelsverkets rekommendationer. Det betyder att du kan räkna med att den tillagade måltiden innehåller 600 g mat per person. En sådan portion kan ofta bestå av minst 100 g fisk, kött eller protein, 100 g färsk pasta, 125 g (torr vikt) ris/bönor/linser/bulgur etc. eller minst 200 g potatis och ca 300 g grönsaker. Fördelningen beror naturligtvis på rätten.

Ska man laga rätterna i den ordning som föreslås?
Ja, vi rekommenderar att man lagar rätterna i den ordning de står. Matkassarna innehåller råvaror med olika lång hållbarhet, och det är viktigt att de råvaror som har kortast hållbarhet (t.ex. fisk och köttfärs) används först. Börja därför använda Matkassen senast 1 dag efter att du fått den, och laga rätterna i den ordning som föreslås. Om Matkassen först börjar användas senare i veckan kan vi inte garantera att alla varor är fräscha.

När levereras Matkassen hos mig?
I en stor del av landet erbjuder vi leverans på måndagar. Använd verktyget ”hitta leveransdag” för att se vilka veckodagar vi kan leverera till ditt postnummer. Vi levererar varorna innan kl. 17.

Måste jag vara hemma och ta emot leveransen?
Nej, du behöver inte vara hemma när vi levererar. Färskvarorna packas i frigolit och krossad is, så de förblir fräscha tills du kommer hem. Både frigolit- och trälådorna tar vi med tillbaka – ta bara bort märket och ställ fram dem.

Kan man testa en annan kasse?
En prenumeration på en Matkasse är inte bindande. Du kan byta ut din kasse mot en annan så ofta du vill.  

Snabba Matkassen

Snabba Matkassen innehåller välsmakande och varierade måltider som går fort att tillaga. Det är välkända rätter med det lilla extra, t.ex. pizza, pasta eller hamburgare, med mer grönt än i andra snabba matkassar. Och bäst av allt - alltid helt ekologiskt!

Snabba Matkassen är lagad av Louisa Lorang och Thomas Hess-Nielsen

Se menyer

Snabba Matkassen - varianter:
Pers Dagar Pris Per kuvert
2 3 505 kr. 84 kr. Beställ
2 3 +FRUKT 565 kr. 94 kr. Beställ
3 3 600 kr. 67 kr. Beställ
3 3 +FRUKT 679 kr. 75 kr. Beställ
4 3 695 kr. 58 kr. Beställ
4 3 +FRUKT 799 kr. 67 kr. Beställ

Vegetarisk Matkasse

Alla varor i Vegetariska Matkassen är ekologiska, precis som Årstidernas andra varor. I Vegetariska Matkassen hittar du smakfulla och mättande vegetariska (lakto/ovo-vegetariska) rätter till både män, kvinnor och barn. Även om du inte är van vid att äta vegetariskt så kan dessa fungera som en introduktion till nya och spännande vegetariska rätter.

Vegetarisk Matkasse är lagad av Sanne Holden Venlov

Se menyer

Vegetarisk Matkasse - varianter:
Pers Dagar Pris Per kuvert
2 4 395 kr. 49 kr. Beställ
2 4 +FRUKT 455 kr. 57 kr. Beställ
4 3 640 kr. 53 kr. Beställ
4 3 +FRUKT 751 kr. 63 kr. Beställ

HälsoMatkassen

HälsoMatkassen för 2 personer innehåller 5 kvällsmåltider med varierad mat som mättar bra och smakar härligt – den lagas med kärlek. Måltiderna är kalorisnåla och varje portion innehåller massor av goda grönsaker, en mindre mängd kött eller fisk och en begränsad mängd kolhydrater. HälsoMatkassen är glutenfri.

HälsoMatkassen är lagad av Sanne Holden Venlov

Se menyer

HälsoMatkassen - varianter:
Pers Dagar Pris Per kuvert
2 5 650 kr. 65 kr. Beställ
2 5 +FRUKT 710 kr. 71 kr. Beställ

Om PLUS-kassen

I PLUS-kassarna är det 50% mer kött och fisk än i de vanliga kassarna. Dvs. när det t.ex. är 200 g. kött i en vanlig kasse, är det 300 g. i en PLUS.

+ FRUKT

När du väljer "+frukt" får du färsk frukt för veckan, perfekt till frukosten eller som nyttiga mellanmål.

Om PLUS +FRUKT-kassar

I PLUS +FRUKT-kassar är det 50% mer kött och fisk än i de vanliga kassarna. Dvs. när det t.ex. är 200 g. kött i en vanlig kasse, är det 300 g. i en PLUS. Utöver det får du färsk frukt för hela veckan med i kassen.

Idékassen