Matkassar

Alltid helt ekologiskt! Vill du spara tid i köket och få hem härliga ekologiska råvaror till din dörr, är våra färdiga matkassar en bra hjälp. Du kan beställa Matkassar med allt du behöver till 3-5 kompletta middagar till 2 eller 4 personer.

Se om vi levererar i ditt område

Klicka på plusset nedan för att se vanliga frågor om Matkassarna.

Finns allt jag behöver i Matkassen?
Ja, allt du behöver till hela måltiderna finns i lådan du får: kött, fisk, ris, pasta, bröd och grönsaker. Dock räknar vi med att du själv får lägga till några vanliga basvaror så som salt, peppar, socker, olja, mjöl och diverse kryddor.

Hur mycket mat är det i Matkassen?
När vi sammansätter en Matkasse utgår vi från ett antal tumregler för att säkra oss att du får en god och rejäl måltid som lever upp till Livsmedelsverkets rekommendationer. Det betyder att du kan räkna med att den tillagade måltiden innehåller 600 g mat per person. En sådan portion kan ofta bestå av minst 100 g fisk, kött eller protein, 100 g färsk pasta, 125 g (torr vikt) ris/bönor/linser/bulgur etc. eller minst 200 g potatis och ca 300 g grönsaker. Fördelningen beror naturligtvis på rätten.

Ska man laga rätterna i den ordning som föreslås?
Ja, vi rekommenderar att man lagar rätterna i den ordning de står. Matkassarna innehåller råvaror med olika lång hållbarhet, och det är viktigt att de råvaror som har kortast hållbarhet (t.ex. fisk och köttfärs) används först. Börja därför använda Matkassen senast 1 dag efter att du fått den, och laga rätterna i den ordning som föreslås. Om Matkassen först börjar användas senare i veckan kan vi inte garantera att alla varor är fräscha.

När levereras Matkassen hos mig?
I en stor del av landet erbjuder vi leverans på måndagar. Använd verktyget ”hitta leveransdag” för att se vilka veckodagar vi kan leverera till ditt postnummer. Vi levererar varorna innan kl. 17.

Måste jag vara hemma och ta emot leveransen?
Nej, du behöver inte vara hemma när vi levererar. Färskvarorna packas i frigolit och krossad is, så de förblir fräscha tills du kommer hem. Både frigolit- och trälådorna tar vi med tillbaka – ta bara bort märket och ställ fram dem.

Kan man testa en annan kasse?
En prenumeration på en Matkasse är inte bindande. Du kan byta ut din kasse mot en annan så ofta du vill.  

OriginalMatkassen

OriginalMatkassen kombinerar klassiska smaker med inspirerande recept. Det är välkända rätter med det lilla extra, t.ex. pizza, pasta eller hamburgare på Årstidernas vis, där råvarorna får stå i centrum. 

Kassen bjuder på god variation mellan kött och fisk, men alltid med en grön touch. Sunt, gott och varierat för hela familjen. Och bäst av allt - alltid helt ekologiskt!

OriginalMatkassen är lagad av Louisa Lorang

Se menyer

OriginalMatkassen - varianter:
Pers Dagar Pris Per kuvert
2 3 515 kr. 86 kr. Beställ
2 3 +FRUKT 576 kr. 96 kr.
1 kvar
Beställ
3 3 612 kr. 68 kr.
1 kvar
Beställ
3 3 +FRUKT 693 kr. 77 kr.
1 kvar
Beställ
4 3 709 kr. 59 kr. Beställ
4 3 +FRUKT 799 kr. 67 kr. Beställ

Vegetariska Matkassen

Alla varor i Vegetariska Matkassen är ekologiska, precis som Årstidernas andra varor. I Vegetariska Matkassen hittar du smakfulla och mättande vegetariska (lakto/ovo-vegetariska) rätter till både män, kvinnor och barn. Även om du inte är van vid att äta vegetariskt så kan dessa fungera som en introduktion till nya och spännande vegetariska rätter.

Vegetariska Matkassen är lagad av Sanne Holden Venlov

Se menyer

Vegetariska Matkassen - varianter:
Pers Dagar Pris Per kuvert
1 4 325 kr. 81 kr. Beställ
1 4 +FRUKT 386 kr. 97 kr. Beställ
2 4 403 kr. 50 kr. Beställ
2 4 +FRUKT 464 kr. 58 kr. Beställ
4 3 653 kr. 54 kr. Beställ
4 3 +FRUKT 766 kr. 64 kr. Beställ

HälsoMatkassen

HälsoMatkassen för 2 personer innehåller 5 ekologiska kvällsmåltider med varierad mat som mättar bra och smakar härligt – den lagas med kärlek. Måltiderna är kalorisnåla och varje portion innehåller massor av goda grönsaker, en mindre mängd kött eller fisk och en begränsad mängd kolhydrater. HälsoMatkassen är glutenfri.

HälsoMatkassen är lagad av Sanne Holden Venlov

Se menyer

HälsoMatkassen - varianter:
Pers Dagar Pris Per kuvert
2 5 663 kr. 66 kr. Beställ
2 5 +FRUKT 724 kr. 72 kr. Beställ

VärldsMatkassen

I VärldsMatkassen ligger fokus på urbana, hälsosamma och kryddiga måltider. En måltid kan vara italiensk medan nästa är asiatisk och den tredje inspirerad av det nordiska köket. Allt är som vanligt helt ekologiskt!

Lådan innehåller aldrig fläskkött.

I VärldsMatkassen får du alltid en massa spännande smakupplevelser att experimentera med: Färsk chili, citrusfrukter, ingefära och säsongens örtkryddor. Du får ofta färdigblandade kryddmixar i lådan med inspiration från hela världen. 

VärldsMatkassen är lådan för de äventyrslystna, de som gärna vill utmanas och inspireras av färgsprakande grönsaker och nya smakupplevelser från hela världen. 

VärldsMatkassen är lagad av Pernille Skjødt

Se menyer

VärldsMatkassen - varianter:
Pers Dagar Pris Per kuvert
2 3 522 kr. 87 kr. Beställ
2 3 +FRUKT 583 kr. 97 kr. Beställ
3 3 600 kr. 67 kr.
1 kvar
Beställ
3 3 +FRUKT 681 kr. 76 kr.
1 kvar
Beställ
4 3 684 kr. 57 kr.
1 kvar
Beställ
4 3 +FRUKT 790 kr. 66 kr.
1 kvar
Beställ

Veganska Matkassen

I den Veganska Matkassen ligger fokus på god smak, hälsa, klimatvänlighet och självklart helt gröna rätter. Grönsakerna spelar huvudrollen men får god hjälp av vegetabiliskt protein som nötter, bönor, korn, quinoa, hirs, kikärtor och linser. De gröna rätterna får extra smak av spännande kryddor, såser och dippar. 

I den Veganska Matkassen får du inspirerande och mättande veganska rätter, t.ex. bovetepannkakor med spenat och rostad mandel, gröna bönor i Sumatra-curry med linser och kokoscreme, burgare med marinerad portobello och stark tomat-relish och falafel i pitabröd med spröd sallat och tahinidressing.

Veganska Matkassen är lagad av Sanne Holden Venlov

Se menyer

Veganska Matkassen - varianter:
Pers Dagar Pris Per kuvert
2 4 449 kr. 56 kr. Beställ
2 4 +FRUKT 510 kr. 64 kr. Beställ

Om PLUS-kassen

I PLUS-kassarna är det 50% mer kött och fisk än i de vanliga kassarna. Dvs. när det t.ex. är 200 g. kött i en vanlig kasse, är det 300 g. i en PLUS.

+ FRUKT

När du väljer "+frukt" får du färsk frukt för veckan, perfekt till frukosten eller som nyttiga mellanmål.

Om PLUS +FRUKT-kassar

I PLUS +FRUKT-kassar är det 50% mer kött och fisk än i de vanliga kassarna. Dvs. när det t.ex. är 200 g. kött i en vanlig kasse, är det 300 g. i en PLUS. Utöver det får du färsk frukt för hela veckan med i kassen.

Idékassen