Sök
Meny
Fav
Favoriter

Matkasse

Välj mellan veganska matkassar, vegetariska matkassar eller flexitariska matkassar, alltid 100% ekologiskt. Under varje matkasse kan du se menyn och lådans innehåll för kommande vecka.
500-Kalorierkassen

500-Kalorierkassen

 • 1-2 pers.
 • 3 dagar
 • 45 min.
Från 369 kr Per kasse / 90 kr Per kuvert
Näringsberäknade lakto-ovo-vegetariska rätter, med färre kalorier. Klimatavtryck per kuvert: 0,62 kg CO₂.

Matkassen är sammansatt av

Matkassar - varianter:
Pers. Dg. Pris Pr. kuv.
Info 1 3 369 kr 123 kr
Info 2 3 539 kr 90 kr
Glutenfria Vegankassen

Glutenfria Vegankassen

 • 1-2 pers.
 • 4 dagar
 • 45 min.
Från 389 kr Per kasse / 71 kr Per kuvert
Veganska och helt glutenfria rätter med lågt klimatavtryck. Klimatavtryck per kuvert: 0,52 kg CO₂.

Matkassen är sammansatt av

Matkassar - varianter:
Pers. Dg. Pris Pr. kuv.
Info 1 4 389 kr 97 kr
Info 2 4 569 kr 71 kr
Morgonkassen

Morgonkassen

 • 1-2 pers.
 • 5 dagar
 • 20 min.
Från 225 kr Per kasse / 31 kr Per kuvert
En sund, fiberrik och 100% ekologisk start på dagen. Fokus ligger på massor av smak och lång mättnadskänsla.

Matkassen är sammansatt av

Matkassar - varianter:
Pers. Dg. Pris Pr. kuv.
Info 1 5 225 kr 45 kr
Info 2 5 305 kr 31 kr
Veganska Matkassen

Veganska Matkassen

 • 1-4 pers.
 • 4 dagar
 • 45 min.
Från 355 kr Per kasse / 63 kr Per kuvert
Helt veganska rätter med god smak och ett lågt klimatavtryck. Klimatavtryck per kuvert: 0,52 kg CO₂.

Matkassen är sammansatt av

Matkassar - varianter:
Pers. Dg. Pris Pr. kuv.
Info 1 4 355 kr 89 kr
Info 2 4 559 kr 70 kr
Info 3 4 755 kr 63 kr
Info 4 4 1 019 kr 64 kr
Vegetariska Barnkassen

Vegetariska Barnkassen

 • 3-4 pers.
 • 3 dagar
 • 30 min.
Från 675 kr Per kasse / 68 kr Per kuvert
Goda lakto-ovo-vegetariska rätter för hela familjen. Klimatavtryck per kuvert: 0,75 kg CO₂.

Matkassen är sammansatt av

Matkassar - varianter:
Pers. Dg. Pris Pr. kuv.
Info 3 3 675 kr 75 kr
Info 4 3 819 kr 68 kr
Vegetariska Matkassen

Vegetariska Matkassen

 • 1-4 pers.
 • 3-5 dagar
 • 45 min.
Från 399 kr Per kasse / 62 kr Per kuvert
Inspiration till spännande lakto-ovo-vegetariska rätter. Klimatavtryck per kuvert: 0,58 kg CO₂.

Matkassen är sammansatt av

Matkassar - varianter:
Pers. Dg. Pris Pr. kuv.
Info 1 4 399 kr 100 kr
Info 2 3 475 kr 79 kr
Info 2 4 505 kr 63 kr
Info 2 5 619 kr 62 kr
Info 3 3 665 kr 74 kr
Info 3 4 809 kr 67 kr
Info 4 3 809 kr 67 kr
Vegetariska Snabbkassen

Vegetariska Snabbkassen

 • 1-4 pers.
 • 4 dagar
 • 20 min.
Från 445 kr Per kasse / 58 kr Per kuvert
Lättlagade lakto-ovo-vegetariska rätter, som är färdiga på max 30 min. Klimatavtryck per kuvert: 0,65 kg CO₂.

Matkassen är sammansatt av

Matkassar - varianter:
Pers. Dg. Pris Pr. kuv.
Info 1 4 445 kr 111 kr
Info 2 4 695 kr 87 kr
Info 3 4 849 kr 71 kr
Info 4 4 925 kr 58 kr


Årstiderna har flera vegetariska matkassar med matvaror och tillhörande lakto-ovo vegetariska recept för att laga goda vegetariska rätter för 1-4 personer. Alla vegetariska matkassar från Årstiderna är helt ekologiska och levereras hem till dörren. De vegetariska recepten baseras främst på ingredienser från växtriket, men du kan även få mjölkprodukter, ost och ägg i de lakto-ovo vegetariska matkassarna. Om du vill äta helt växtbaserat är det en vegansk matkasse från Årstiderna som du ska välja!
Årstiderna har fyra olika vegetariska matkassar att välja mellan och alla är helt ekologiska. De vegetariska matkassarna från Årstiderna är utformade för att passa olika behov och livsstilar och du väljer själv vilken som passar dig bäst och hur ofta du vill ha leverans. Du behöver inte vara vegetarian för att beställa en vegetarisk matkasse - det räcker att du tycker om vegetarisk mat eller bara vill prova på en vegetarisk kost utan kött, fisk och fågel. 

Det har blivit allt vanligare att äta vegetariskt av olika anledningar, dels för den goda smakens skull men också för att det rekommenderas av Livsmedelsverket att äta mindre kött både för hälsans och för miljöns skull. Med en vegetarisk matkasse blir det enkelt att komma igång och hitta inspiration till en vegetarisk kost, och vilka vegetariska rätter som kan bli en del av din vardag. 

Recepten i de vegetariska matkassarna är framtagna av kockar med lång erfarenhet av att laga smakfull och varierande vegetarisk mat där grönsakerna får stå i centrum. Du kan vara säker på att du får de allra finaste ekologiska matvarorna i din vegetariska matkasse från Årstiderna, samtidigt som du kommer äta mer grönt. Det finns en vegetarisk matkasse för alla i Årstidernas sortiment av ekologiska matkassar med hemleverans. 

Läs mer om Årstidernas vegetariska matkassar Vegetariska Matkassen, Vegetariska Snabbkassen, Vegetariska Barnkassen och Morgonkassen nedan.Vegetariska Matkassen  

I Vegetariska Matkassen får du 3-5 vegetariska middagar och matkassen innehåller allt du behöver för att laga goda vegetariska och ekologiska middagar. Matkassen passar både dig som är vegetarian eller om du bara är nyfiken och vill prova på en vegetarisk kost. I Vegetariska Matkassen har de ekologiska grönsakerna valts ut efter säsong och de kompletteras med andra ekologiska matvaror som ost, ägg och vegetabiliska proteiner som bönor, kikärtor och linser. 

Vegetariska Matkassen går att få från 1 person till 4 personer och passar därför både studenten eller familjen som tycker om att äta vegetariskt. Vegetariska Matkassen finns även för 2 personer som passar till par, eller 3 personer för de som är liten familj. 

Vegetariska Snabbkassen  

Vegetariska Snabbkassen är den bästa matkassen för dig som vill äta vegetarisk mat men samtidigt har ont om tid och vill att matlagningen ska gå snabbt. I Vegetariska Snabbkassen får du varje vecka prova på en rätt som redan är förberedd och färdigkomponerad av kocken, som till exempel färdiga grytor och soppor som bara ska värmas upp och kompletteras med ekologiska tillbehör. Recepten i matkassen är enkla att följa och passar både nybörjare och de som är vana att laga vegetariskt. Varje rätt i Årstidernas snabbaste vegetariska matkasse tar max 30 minuter att förbereda. Med Vegetariska Snabbkassen får du alltså en vegetarisk middag på en halvtimme. 

I Vegetariska Snabbkassen får du 4 middagar för 1 person till 4 personer. Matkassen passar därför såväl studenten, singeln och familjen som vill ha god, snabblagad vegetarisk mat. 

Vegetariska Barnkassen

Vegetariska Barnkassen är den bästa matkassen för familjen som vill äta vegetarisk mat. Varje vecka får du prova tre vegetariska recept i matkassen som har tagits fram för att passa både mindre barn, tonåringar och vuxna. Eftersom det inte är mat för hela veckan i Vegetariska Matkassen är den en perfekt komplement för familjer som vill prova på att äta mer vegetarisk och kanske äta kött, fågel, fisk de andra dagarna i veckan. I matkassen får du prova på olika barnvänliga vegetariska rätter och alla ingredienser är helt ekologiska.  

I Vegetariska Barnkassen får du 3 middagar för 3 personer till 4 personer. Matkassen passar därför främst till barnfamiljer som vill ha god, barnvänlig vegetarisk mat. 

Morgonkassen

Morgonkassen är Årstidernas frukostkasse som innehåller 5 vegetariska frukostar som räcker hela arbetsveckan. Bli inspirerad till att äta helt lakto/ovo-vegetariska frukostar och få en härlig start på dagen med Morgonkassen. Morgonkassen är inte bara helt ekologiskt utan även naturligt glutenfri. Morgonkassen är den perfekta matkassen för dig som vill ha frukost till vardagen. 

Morgonkassen går att få från 1 till 2 personer och passar därför dig som bor själv, eller är sambo med någon och vill få en bra start på morgonen med en god och näringsrik frukost. 
För dig som vill få inspiration till att äta helt grönt, erbjuder Årstiderna veganska matkassar med råvaror och recept som är helt växtbaserade. De veganska recepten är näringsriktiga och goda med protein från växtriket. Välj mellan två helt ekologiska och veganska matkassar varav den ena matkassen dessutom är glutenfri.

Det finns många olika matkassar att välja på, men inte många veganska matkassar - särskilt inte för dem som vill äta både växtbaserat och ekologiskt. Årstidernas erbjuder de bästa veganska matkassarna: Veganska Matkassen och Glutenfria Matkassen, som gör vardagen enklare för dig som vill äta hälsosamt, näringsriktigt och klimatvänligt.  

De veganska matkassarna innehåller varken kött eller animaliska råvaror som mjölk och ost. Det innebär inte att du måste vara vegan för att prova en vegansk matkasse. Det är många som väljer att äta växtbaserat för att det är hälsosamt, inspirerande och har en mindre påverkan på miljön i jämförelse med en kost innehållandes kött.  

Alla matkassar i Årstidernas sortiment är helt ekologiska. En vegansk matkasse från Årstiderna är därför det bästa alternativet för dig som vill äta växtbaserat, ekologiskt och klimatsmart. 

Recepten i de veganska matkassarna är framtagna av kockar med lång erfarenhet inom vegansk matlagning. Kockarna har sett till att rätterna är smakfulla, varierande och inspirerande. Fräscha grönsaker efter säsong får sällskap av baljväxter som bönor och linser, men även ris, nötter och frön.  

Årstiderna gör det lätt för dig som vill välja vego. Du får ekologiska råvaror och inspirerande veganska recept för fyra middagar, levererat hem till dörren. Välj om du vill ha din veganska matkasse varje vecka, varannan vecka eller bara då och då - exempelvis en gång i månaden. En vegansk matkasse är det bästa sättet att få variation i din matlagning med växtbaserade, ekologiska och hälsosamma rätter. 

Våra veganska matkassar har Djurens Rätts veganmärkning I’M VEGAN, för att du ska kunna försäkra dig om att allt du får i matkassen är 100 procent veganskt.  

Läs mer om Veganska Matkassen och Glutenfria Vegankassen nedan. 
Veganska Matkassen 

Veganska Matkassen innehåller det du behöver för att laga smakfulla, växtbaserade och ekologiska middagar. Matkassen passar både dig som vill prova vegansk mat eller dig som redan är vegan. Recepten är framtagna för att vara inspirerande, innehålla mycket grönsaker, gröna proteiner och veganska tillbehör som gör det enkelt för dig att laga växtbaserad god mat. 

Veganska Matkassen går att få från 1 person till 4 personer och passar därför både studenten eller om det finns flera i familjen som vill äta vegansk mat. 

Glutenfria Vegankassen

Glutenfria Vegankassen är den bästa matkassen för dig som vill äta vegansk mat men samtidigt glutenfritt och ekologiskt. Precis som Veganska Matkassen är Glutenfria Vegankassen helt växtbaserad och ekologisk men den är också glutenfri. Recepten i matkassen är uppbyggda kring säsongens grönsaker och innehåller baljväxter, ris, nötter och frön samt glutenfria torrvaror. 

Glutenfria Vegankassen går att få från 1 person till 2 personer. Matkassen passar därför såväl studenten, singeln och dem som lever tillsammans med någon. 

Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-