Sök
Meny
Fav
Favoriter
Hojiblanca Olivolja

Hojiblanca Olivolja

1 liter | Spansk Hojiblanca-olivolja med massor av frukt och smak
269 kr
Medlemspris 242,10 kr

Om varan

Innehåller 1 liter ekologisk kallpressad Hojiblanca-olivolja.

Kooperativet Aceites de Sierra som står bakom framställningen av extra jungfruolivoljan består av 12 ekologiska olivodlare och håller till i den lilla staden Sierra de Yeguas som ligger mellan Malaga och Sevilla. De har mycket höga kvalitetskrav och från det att oliverna plockas tills att de kallpressas går det max 12 timmar.

Varför Jordens Bästa?

Vår olivolja är fågelfri. Det innebär att den har producerats med omtanke för fåglarna där oliverna odlas. Det finns nämligen en hemsk metod vid olivskörd som går ut på att "dammsuga" olivträden med stora maskiner om natten för att skörden ska bli så effektiv som möjligt. Problemet är att det om natten finns massvis med små fåglar som tagit skydd i träden som går en hemsk öde till mötes vid olivskörden. Denna metod används inte hos våra leverantörer som enbart skördar oliverna på dagen och med helt manuella metoder.

Användning

Hojiblanca-olivoljan har en söt och fruktig smak. Den kan användas både till stekning och bakning, men den kraftiga smaken gör att olivoljan passar särskilt bra till salladsdressingar, som en enkel dipp eller ringlad över grillade grönsaker.

Förvaring

Olivolja ska förvaras mörkt och svalt, till exempel i skafferiet. Den är ofiltrerad och bör användas inom 3 månader efter öppning. 

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-