Sök
Meny
Fav
Favoriter
Hem Om Årstiderna Varför ska du välja Årstiderna?

Varför ska du välja Årstiderna?

Läs mer om vad vi står för och vad du får om du väljer Årstiderna.

100% EKO

Vår mat är alltid 100% ekologisk. Helt enkelt eftersom vi tycker att det är godast och tror på att det är bättre för både hälsan och miljön. Bättre matjordar och större mångfald av liv, och dessutom mindre övergödning och kemiska bekämpningsmedel i naturen. Så enkelt är det!

KLIMATKOLL

Massor av aspekter påverkar matens klimatavtryck – hur du komponerar din tallrik, men också hur maten odlas, framställs, förpackas och transporteras. Vi mäter ständigt vårt CO2-avtryck så att vi kan fortsätta effektivisera och minska våra utsläpp.

I SÄSONG

Vårt sortiment är baserat på råvaror som är i säsong i Europa. Det är bäst för både klimatet, miljön och framförallt smaken. Det var grunden när vi startade Årstiderna 1999 och den filosofin är lika aktuell idag.

NO FLY-POLICY

Inget i vårt sortiment har fraktats med flyg. Faktum är att vi har haft en no fly-policy sedan 2003. Mat kan vara en smakresa i sig utan att flygas hit!

MINDRE MATSVINN

I Sverige slänger vi en tredjedel av all mat som produceras Helt i onödan! Därför jobbar vi dels nära våra bönder för att minska svinnet i produktionen, och dels genom att noga anpassa recepten så att inget blir över när du lagat och ätit maten. Mat gör sig bäst i magen – inte i soporna!

INGET RÖTT KÖTT

Vad gör man om rött kött varken är bra för hälsan, klimatet eller planeten? Man tar bort det! Inga konstigheter – och ett steg i helt rätt riktning om du frågar oss.

VÄXTBASERAT

Vår Vegetariska Matkasse är baserad på 80/20-principen – minst 80% vegetabilier och max 20% animalier. Du hittar också ett stort utbud av veganska dagligvaror i vår dagligvarubutik Jordens Bästa. Vi tror på att äta mer växtbaserat är framtiden.

TOPPKVALITET

Tillsammans med våra duktiga kockar gör vi egna kvalitetskontroller. På så sätt kan vi garantera att alla våra råvaror och ingredienser är sprängfyllda med smak och näring. Dessutom är vi väldigt noga med hur vi förpackar maten så att den behåller sin hållbarhet och skyddas i transporten mot yttre föroreningar.

MÅNGFALD

Världen är full av olika sorter, och ändå ser moroten alltid likadan ut i butiken. En del av vårt arbete handlar om att testodla nygamla sorter och sedan teama upp med bönder som kan skala upp odlingen – så blir din matkasse full av spännande råvaror och jordbruket starkare och bördigare!

NOGA BORTVALT

Lika viktigt som det vi väljer att ha med i våra recept och maträtter, är det vi väljer bort. Eftersom hela vårt sortiment är 100% eko, slipper du genmodifierade grönsaker, syntetiska sötningsmedel, smakförstärkare och de allra flesta E-numren.

NÄRHET TILL BÖNDERNA

Vi jobbar på två gårdar i lantlig miljö. På vår gård i Humlebäck i Danmark kan du besöka vår gårdsbutik. Vi har också tät kontakt med våra odlare och samarbetspartners. För oss är det viktigt att komma ihåg att det tar tid att få fram råvaror av bästa kvalitet, att ha respekt för lantbrukets utmaningar och härligheter och vara i kontakt med jorden där maten kommer ifrån.

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-