Sök
Meny
Fav
Favoriter
Hel kyckling

Hel kyckling

1 st | Hel kyckling från danska Rokkedahl
279 kr
Medlemspris 251,10 kr

Om varan

Hel ekologisk dansk kyckling från Rokkedahl, minst 1,4 kg.

Kyckling är en vanlig ingrediens i matlagning världen över. Det ljusa köttet med en mjuk och mör konsistens tilltalar många.

Varför Jordens Bästa?

Djurvälfärd är något som Årstiderna värderar högt. Vi har därför tagit ett beslut att arbeta för att uppfylla European Chicken Commitment, ett initiativ för bättre kycklingvälfärd som stöttas av flera europeiska djurrättsorganisationer. Det innebär bland annat att säkerställa bättre förutsättningar för kycklingarna som mer plats, förbättrad inomhusmiljö och skonsammare bedövningsmetod vid slakt.

All kyckling hos Årstiderna är ekologisk vilket innebär bland annat att djuren får ekologiskt foder utan kemiska bekämpningsmedel, att djuren får växa i ett långsammare tempo och möjlighet till utevistelse, vilket inte är en självklarhet för konventionella kycklingar.

Om leverantören

Denna kyckling kommer från familjen Rokkedahls gård i danska Himmerland där man i tre generationer har fött upp kycklingar. Rokkedahl jobbar för att varje dag ge kycklingarna de bästa levnadsvillkoren och strävar efter att djurens välfärd ska gå hand i hand med hänsyn till miljö och klimat. Rokkedahl uppfyller redan alla kriterier som efterfrågas i European Chicken Commitment och 2018 utsågs Rokkedahl till Årets Djurvän av ”Dyrenes Beskyttelse”.

Rokkedahl följer flera kriterier för att säkra en bra uppfödning och levnadsstandard för djuren. De kriterierna är bland annat:

• Tillgång till ytor i det fria

• Möjlighet till att gå runt fritt i skyddade stall

• Möjlighet till att leka i ängshö

• Möjlighet till ett naturligt kycklingliv

• Bra och näringsrikt foder

• Att de blir omhändertagna

• Att de som regel inte får antibiotika

• Att de inte ska behöva uppleva stress före och under slakt

 

Användning

Tillaga den hela kycklingen i ugnen för bästa smak, saftighet och konsistens. Du kan även skära ut bitar redan innan tillagning och använda efter eget tycke.

Kycklingen passar även bra att ha i soppor och kända rätter som coq au vin eller kyckling garam masala.

Förvaring

Förvara kycklingen i kylskåp

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-