Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Anguriagurka (West Indian Gherkin)

Denna ovala minigurka kallas anguriagurka (eller West Indian Gherkin). Gurkan har en yta som liknar en grön igelkott. Taggarna är dock mycket mjuka, vilket gör att man ändå kan äta gurkan med skalet på. På 1900-talet rådde delade meningar om var gurkan härstammar ifrån. Man trodde att den kom från Jamaica, men det har sedan visat sig att gurkan ursprungligen härstammar från Västafrika. Senare har den hamnat i det brasilianska köket, där den går under namnet Maxixe.

Matlagning
Gurkan är mycket bitter i smaken och passar därför bra tillsammans med mer söta och feta smaker som kokosmjölk, grädde och skaldjur. Den är t.ex. den viktigaste ingrediensen i den brasilianska rätten maxixada med kokosmjölk och krabbkött.

Gurkan passar också mycket bra att syltas, där lagen bidrar med en härlig sötma. Det vill med all säkerhet bli en överraskning med taggig, syltad gurka på matbordet.

Odling
Vi odlar anguriagurka på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Anguriagurka (West Indian Gherkin)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-