Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Bananschalottenlök (Long Red Florence)

Lök är bland de äldsta odlade grödorna i historien. Den röda bananschalottenlöken, Long Red Florence, härstammar från Florens i Italien, där den odlats sedan 1800-talet. Det är dock inte på grund av smaken som bananschalottenlöken har fått sitt namn, utan av sitt avlånga utseende.

Bananschalottenlöken är en stor, fin, torpedformad, rödlila lök som är mildare och sötare i smaken än de flesta andra vanliga lökar. De kan bli upp till 15 cm långa.

Matlagning
Eftersom smaken är så söt fungerar bananschalottenlök fint rå eller syltad i en grön sallad. Löken är härligt spröd och kan användas i alla rätter som normalt innehåller schalottenlök.

Odling
Bananschalottenlöken trivs fint i vårt nordiska klimat, där det ibland är kallt. Den är också härdig när det kommer till sjukdomar och kräver inte så mycket tillsyn.

Vi odlar bananschalottenlök på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Förvaring
Precis som andra lökar har bananschalottenlöken lång hållbarhet så länge den förvaras torrt, gärna i en låda i köket. Förvara endast löken i kylskåp över sommaren, så den inte torkar ut för mycket.

Bananschalottenlök (Long Red Florence)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-