Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Röd korianderpilört

Korianderpilörten härstammar från Mellanöstern och är en av de starkaste örterna från det området. Den har en mycket häftig smak som först smakar lite “grönt” och bittert som många andra örter. Sedan kommer en stark, varm och stickande smak och endast ett litet blad stannar på tungan i ett par timmar efter att man har ätit det. Den sort vi odlar här på Årstiderna heter Rubra och har vackra röda, nästan bronsfärgade blad och stjälkar. 

Matlagning
Den varma smaken från korianderpilörten är en helt annan än den från chili. Använd därför örten mer som topping till t.ex. asiatiska rätter, soppor och sallader. Men var försiktig med mängden – det är mycket smak och styrka i de små bladen! Börja med lite och prova dig fram.

Odling
Korianderpilörten är inte så härdig i vårt nordiska klimat om den inte kommer in i ett uppvärmt växthus eller fönsterkarm under vintern. Den växer snabbt och kan bli ganska stor. Korianderpilörten vill ha massor av vatten men klarar sig annars bra själv. 

Vi odlar korianderpilört på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Förvaring
Plockade blad förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet och håller sig då i ca en veckas tid.

Röd korianderpilört

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-