Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Blomsellerikål (Choy sum/Hon tsai tai)

Blomsellerikål (eller hon tsai tai) används ofta i det asiatiska köket och påminner om pak choy-kål, bara lite tunnare. Blomsellerikål härstammar från Kina, där den odlats i flera tusen år. Denna asiatiska kålvariant får fina gröna blad och röd-violetta, kraftiga blomstjälkar med gula blommor. Både blomstjälkar och blomblad är ätliga och smakar sött och gott.

Matlagning
I det asiatiska köket används ofta bladen i wokrätter, där grönsaker steks på hög värme och smaksätts med såväl ostronsås som vitlök. Man kan skörda från grödan från det att de små, tunna bladen tittar fram och ända tills säsongen är slut. Då har kålen fått större, kraftigare blad. Smaken i slutet av säsongen är mer aromatisk än pak choy-kål, och smaken blir mer och mer intensiv om frosten kommer precis före skördetid.

Odling
Vi odlar blomsellerikål på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nyare (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Blomsellerikål (Choy sum/Hon tsai tai)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-