Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Broccoli (Purple Sprouting Early)

Broccolisorten Purple Sprouting Early är ursprungligen en gammal engelsk sort, som är mycket härdig. Som namnet antyder har växten en djup mörklila färg, grågröna blad och är bland det första att titta upp ur jorden på våren. Till skillnad från den vanliga broccolin påminner denna sort mer om broccoliskott och liknar tunna, höga broccolistänglar med små blomsterhuvuden. Plantan har en hög avkastning och kan skördas flera gånger under vintern och den tidiga våren, då det hela tiden växer ut nya skott.

Matlagning
Plantans tunna broccolibuketter kan tillagas på många sätt, då både blad och stjälkar kan ätas. De tunna skotten gör sig bäst vid en hård och kort tillagning då sprödheten bevaras, och de får en härligt grön färg. De små buketterna och bladen kan ångas i 2 minuter i lättsaltat vatten och ätas med lite smält smör och citronsaft, eller stekas på en rykande het panna i 3-4 minuter med lite vitlök, sesamfrön och olivolja.

Odling
Vi odlar Purple Sprouting Early på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. Broccoli (Purple Sprouting Early)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-