Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Chokladmynta

Chokladmyntan har mindre blad än många andra myntasorter. Bladen är vackert mörkgröna på ovansidan men har en mörk violett undersida och stjälk. Den blir stor och fin, upp till 50 cm, och får fina ljuslila blommor om sommaren.

Matlagning
Chokladmyntan smakar och doftar som klassisk mintchoklad, därför är den också en mycket populär växt att odla i köksträdgården. Det är helt klart i det söta köket och desserter som chokladmyntan hör hemma. Använd den färsk i kakor och glass eller använd de torkade bladen i en teblandning.

Odling
Vi odlar chokladmynta på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Smagsmarken är chokladmyntan planterad tillsammans med andra fleråriga växter, och man kan skörda av den nästa året runt. Den trivs i fuktig jord och ska ha både sol och lite skugga. När myntan väl har tagit sig, är den svår att hejda. Kom ihåg att beskära den ett par gånger om året, så den inte växer in i andra växter. Chokladmyntan kan också planteras i en kruka och kan snabbt bli oumbärlig på balkongen.

Förvaring
Färsk mynta ska förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet, och användas inom 3-4 dagar. Man kan också frysa sin mynta, det ger den bästa långtidsförvaringen.

Chokladmynta

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-