Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Citrongurka

Med solgul färg och krispig konsistens har citrongurkan en mild gurksmak. Den växer med sådan fart att man kan skörda massvis under säsongen. De små gurkorna är i storlek med en citron och innehåller saftigt, rent vitt/limegrönt fruktkött. Skalet varierar från ljust grönt till kraftigt gult, och på den annars blanka ytan har den små, fina piggar som lätt kan tas bort. Den tillhör gurkfamiljen och är precis lika lätt att odla som vanlig gurka. I förhållande till den vanliga gröna gurkan, skiljer sig citrongurkan mest i färg och form och lite större kärnmassa.

Matlagning
På grund av sin konsistens är citrongurkan fin att sylta och fermentera, men kan också ätas rå, antingen som tillbehör eller i sallader. Barnen vill säkert tycka det är kul med en citronliknande gurka till middagen.

Odling
Vi odlar citrongurka på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Citrongurka

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-