Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Daggkål

Daggkålen härstammar från Kina och kallas också för Kailaan, Gai-Lan och Kinesisk broccoli. Den har fina, tjocka smaragdgröna blad och en härligt saftig stjälk. Det är en rolig variant av broccoli med många ansikten; skotten smakar av broccoli, stjälken påminner mer om sparris och bladen har en senapsaktig smak, som man känner igen från kinesiskt bladgrönt.

Matlagning
Både stjälk, skott och blad kan ätas. Daggkålen har en saftig, söt och mild smak. Den kan användas i många olika rätter, men gör sig speciellt bra i stirfry-världen eller rå i sallader. Prova också att blanchera eller ångkoka den och ringla över oystersås. Det är ett enkelt, men supergott tillbehör till antingen kyckling eller fisk. Daggkålen har stor potential, så vi skulle älska att få den mer på menyn här hemma i Norden.

Odling
Daggkål har en utvecklingstid på ca två månader och kan sås antingen på våren eller hösten. Den kräver inte så mycket omvårdnad, men ska ha rikligt med vatten och hållas fri från ogräs. Man kan skörda från plantan flera gånger, men skotten blir lite mindre för var gång.

Vi odlar daggkål på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Förvaring
Förvara skotten i en lufttät behållare i kylskåpet och använd dem inom 2-4 dagar.

Daggkål

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-