Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Djungelgurka

Djungelgurka, eller Melothria, är en minigurka med en grön melering som får den att likna en liten vattenmelon. På engelska är den även känd under namnet ‘mouse melon’, eftersom den är så liten att den skulle passa perfekt på mössens picknick. Djungelgurkan har varit en flitigt använd råvara i det mexikanska köket sedan tiden före Columbus. Där användes den inte bara i maträtter utan även som medicin. Den har dock inte använts särskilt mycket sedan dess.

Matlagning
Tack vare djungelgurkans fina utseende bjuder den in en till att äta den rå, men den kan också användas dekorativt i sallader eller i en somrig gin och tonic. Den påminner i smak och konsistens om den vanliga drivhusgurkan, och den kan också syltas och ätas till rätter där man önskar ett syrligt tillbehör. Äter man gurkan rå har den en fantastisk krispighet på grund av sin lilla kärnmassa. Ge den till barnen – de kommer säkert tycka det är kul att äta små mini-vattenmeloner som smakar gurka.

Odling
Vi odlar djungelgurka på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Djungelgurka

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-