Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Dragon (rysk)

Denna dragonsort, som härstammar från centrala och södra Ryssland, tillhör samma familj som den välkända franska dragonen. Rysk dragon går också under namnet “False tarragon”. Namnet kan bero på att den påminner om den franska dragonen både i utseende och smak, men med den skillnaden att den ryska är mer neutral och mild i smaken än den franska.

Matlagning
Rysk dragon har med sin milda dragonsmak många användningsområden, och kan t.ex. användas i bearnaise. De fina tonerna av anis finns både i färsk och torkad dragon, men den färska har en kraftigare smak. Örten är god att använda i fiskrätter eller till kyckling. Strö över lite dragon på en portion scrambled eggs eller använd den i kryddsmör och dressingar på sommarens grillbufféer.  

Odling
Vad gäller odling så är den ryska dragonen bäst lämpad till vårt klimat eftersom plantan, till skillnad från den franska dragonen, sätter frö och inte förökas genom sticklingar. Dessutom är den ryska dragonen mer härdig och därför lättare att få tag på färsk än den franska.

Vi odlar rysk dragon på vår försöksodling Smagsmarken.  Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Dragon (rysk)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-