Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Fingerlime (Citrus australasica)

Fingerlime är en pytteliten, jättesaftig citrusfrukt vars fruktkött består av små pärlor av saft som nästan exploderar i munnen när man tuggar på dem.

Matlagning
Dela fingerlimen med en kniv och kläm med två fingrar på skalet så att de små pärlorna trycks ut. Ät fruktköttet som det är eller blanda i en sallad. Det passar också bra ihop med milda grönsaker som skivats lövtunt och används som topping till rätter med wokade grönsaker eller ugnsbakad fisk.

Fingerlime kan också användas i en god dressing ihop med risvinäger, lite socker och chili. Koriander fungerar också bra som komplement i dressingen. Servera till grillad kål, ugnsbakade betor, svartrötter, rättikor eller majrovor.

Samma dressing kan faktiskt användas till att råmarinera en bit fisk i. Tärna fisken smått och blanda sedan med dressingen. Låt dra i fem minuter och servera sedan. Syran i dressingen gör att fisken tillagas på samma sätt som i en klassisk ceviche.

Odling
Vår fingerlime kommer från odlarna Juan och Enrique Vallejos (far och son) och deras citrusodling som ligger i bergen i närheten av Málaga.

Fingerlime (Citrus australasica)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-