Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Gurka (Long white)

Long white-gurka (ibland även känd som albino-gurka) är döpt efter sin bleka färg och avlånga form. Smaken är riktigt god och den är både krispig och saftig. Den går utmärkt att äta precis som den är, t.ex. som ett snack eller mellanmål. Skalet är vit-gult och tunt, så du behöver inte skala den.

Matlagning
Long white-gurkor påminner om vanlig slanggurka och passar därmed bra att ha i sallad. Ska ni grilla i helgen och vill prova något lite annorlunda kan gurkan grillas rejält och sedan pressas. Juicen kan användas för att sylta färska grönsaker. Kom ihåg att smaka av.

Odling
Long white-gurka är en av de äldre, lite speciella gurksorterna som finns idag. Tyvärr är plantan inte särskilt robust, så den drabbas lätt av angrepp från skadedjur och drar på sig sjukdomar.

Vi odlar Long white-gurkor i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Förvaring
Den här gurkan håller allra bäst i en lufttät behållare i kylen. Kom ihåg att äta gurkan medan den fortfarande är krispig och fast.

Gurka (Long white)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-