Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Indiankrasse

Indiankrasse, eller blomsterkrasse, pryds av vackra blommor i orange, gula och röda nyanser. Både blommor och blad har en karaktäristisk smak som påminner om ruccola, pepparrot och krasse. Hela plantan har en tydlig och markant smak, men bladen och stjälkarna är mer kraftiga. Växten har sitt ursprung i Peru och Chile, och kom med spanjorerna till Europa på 1500-talet. Indiankrassen är en ettårig planta men sår sig själv, så man man har glädje av den även året efter. Den kan växa upp i en annan färgskala, då den kan skifta från år till år.

Matlagning
Indiankrasse är perfekt pynt på det kalla smörgåsbordet. Den skarpa smaken och milda bitterheten gör sig bra tillsammans med t.ex. ägg och potatis, eller i en sallad. Den kan också bli vacker som dekoration på kakor och tårtor. Förutom blommor producerar plantan en massa frön i samma smaknyans som bladen. Fröna kan dock inte ätas råa, men kan syltas och ätas på samma sätt som kapris.

Odling
Vi odlar Indiankrasse på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Indiankrasse

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-