Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Kakifrukt

Kakifrukt, även kallad sharonfrukt eller persimon, är en underbar och enkel frukt. När du har sköljt av den är det bara att sätta tänderna i den. Det är lätt att bli beroende av denna supersöta frukt med dess milda, nästan geléaktiga kött vars smak påminner lite om ett sött och kryddigt päron.

Matlagning
Detta är en frukt som ska vara nästan övermogen när den äts. En omogen kakifrukt är full av tanniner som kan orsaka magsmärtor och förstöra matsmältningen. 

I Medelhavsländerna äts kaki ofta som efterrätt. Dela frukten i två halvor, lägg på en tallrik och ät med sked. Enkelt men supergott.

Odling
Kaki är en relativt ny frukt här i Norden. Kakifrukten kommer ursprungligen från östra Asien där den finns i hundratals olika sorter. Frukten växer på lövträd och påminner till utseendet om en stor orange bifftomat. Årstidernas kakifrukter kommer från våra odlare i Spanien.

Förvaring
Ju mörkare orange kakifrukten är desto mognare är den. Frukten förvaras bäst i rumstemperatur, där en mogen frukt kan hålla i 2-4 dagar. I kylskåp kan en omogen frukt hålla ett par veckor. Låt alltid kakifrukten bli rumstempererad innan den ska ätas; då smakar den bäst.

Kakifrukt

Inspiration för tillagning

  1. Biff med spicy blomkål och kikärtssallad
    Biff med spicy blomkål och kikärtssallad

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-