Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Kinesisk slanggurka

Det finns flera hundra olika sorters gurka, men ändå är det den klassiska drivhus-gurkan, som är mest populär här hemma. Det hade vi kunnat tänka oss att ändra på! Bland annat med den annorlunda, men fortfarande goda och krispiga kinesiska slanggurkan. Den kinesiska slanggurkan är kanske inte den vackraste plantan i vår testodling, Smagsmarken: den är skrovlig, kan ha en liten böj i änden och har små piggar på sig (bara lugn, de små piggarna kan lätt tas bort). Men inuti gömmer den på så mycket mer.

Matlagning
Den kinesiska slanggurkan innehåller mindre vatten, men har mer fibrer än den gurka vi är vana vid från affären. Det betyder att den kan användas i varma rätter. Eller vad sägs om en fermenterad kinesisk slanggurks-kimchi? Bara fantasin sätter gränser här. Men en sak kan vi vara säkra på: denna gurksort ska helt klart in på menyn. Den kan också ersätta den vanliga gurkan t.ex. på leverpastejmackan eller i tzatzikin.

Odling
Tvärtemot den vanliga slanggurkan som trivs bäst i växthus, så trivs den kinesiska slanggurkan på friland, så länge den får massor av vatten och sol. Den sås därför sent på våren och skördas under hela sommaren.

Vi odlar kinesisk slanggurka på vår försöksodling Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Förvaring
Förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet och äts inom ett par dagar.

Kinesisk slanggurka

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-