Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Körsbärstomat (Black cherry)

Black cherry-tomater kommer urpsrungligen från Florida. Där odlas de framförallt tack vare sin iögonfallande färg och söta smak. Denna körsbärstomat skiljer sig från andra eftersom den är djupt mörkröd i färgen samtidigt som den är svart- och brunmelerad. Utöver sin unika färgkombination smakar Black cherry-tomater ungefär som andra körsbärstomater: smaken är söt och kärnhuset är litet. Tomatplantan ger mycket frukt och är en bra sort om man vill kunna plocka egna tomater hela sommaren.

Matlagning
Black cherry-tomater kan ge varje sallad lite extra färg. Dessa mörka tomater kan t.ex. blandas med andra olikfärgade tomater, t.ex. gula och röda körsbärstomater. Vänd sedan allt med lite olivolja, lök och mozzarella så har du en färgsprakande variant av en klassisk tomatsallad. Black cherry-tomaterna kan också användas i tomatsåser för att ge dem lite mer sötma och en aning rökighet.

Odling
Vi odlar Black cherry-tomater i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Körsbärstomat (Black cherry)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-