Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Kryddfänkål

Den här kryddörten kommer från Medelhavsområdet och är mycket populär att använda i rätter från såväl det italienska som det indiska köket. Den odlas främst för frönas och de långa gröna bladens skull. Kryddfänkål skiljer sig avsevärt från den mer välkända fänkålsknölen. Kryddfänkål har nämligen mycket kraftigare lakrits-/anissmak. Hela blasten och blomkronan smakar jättegott och fröna kan användas både färska och torkade.

Matlagning
Frön från kryddfänkål har en mycket komplex smak, och man ska därför använda dem med måtta; de tar väldigt lätt över smakmässigt. Fröna är goda att använda i vinägretter med olja, vinäger och senap som kan serveras till t.ex. ugnsbakad eller ångad fisk. De dillaktiga bladen kan man använda som garnering, i sallader eller finhackade i rätter av de flesta slag. Steker man hela blomkronan får den en djup och intensiv smak som passar riktigt bra i rätter inspirerade av det indiska köket.

Odling
Vi odlar kryddfänkål i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Kryddfänkål

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-