Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Majs (Vision)

Den här söta majssorten kallas Vision, och den kan man inte låta bli att bli glad av. De saftiga majskornen är så goda! Det här är majsens egen Rolls Royce, och har man väl smakat den kan det lätt bli så att man inte vill äta annan majs efter det. Majs tillhör, precis som ris och vete, gräsväxt-släktet. Ursprungligen kommer majsen från Mexiko, där den odlats i över 5000 år. Majsen har sedan spridit sig med hjälp av Columbus till Europa. Idag tillhör det vanligheterna att se åkrar med majs här uppe hos oss, och plantorna klarar sig bra, så länge fröna sås när marken blivit ca 15 grader varm. Majsen är allra godast om den äts direkt efter skörd och ångkokas en kort stund. Då är majsen saftig och söt.

Matlagning
Har man sådan tur att få tag i alldeles nyskördad vision-majs behöver man inte tillaga den. Alldeles färsk majs är så söt och fylld av saft att de är perfekta som tillbehör till grillad mat. Exempelvis kan de användas i en spetskålssallad med en dressing av citronskal, citronsaft, salt, peppar och olivolja. Toppa med majskornen så blir salladen extra god. Det går såklart att tillaga majsen på grillen tills den blivit gyllenbrun. Därefter kan man bre på något gott, t. ex. chilimajonnäs och riven parmesan. Grillad majs kan också serveras på klassiskt vis med smör och salt.

Odling
Vi odlar vision-majs i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Majs (Vision)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-