Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Meyer-citron

Meyer-citronen är en hybrid mellan en klassisk citron och en mandarin och kommer ursprungligen från Asien. Från Asien färdades citronen sedan med upptäcktsresande Frank Meyer till USA, dit den ankom 1908. Den blev dock först riktigt populär under 1970-talet.

En meyer-citron liknar en helt vanlig citron och kan också användas på precis samma sätt. Skillnaden är att det med en meyer-citron blir lite mer lyxnivå. Meyer-citroner har syrlighet men också en aning sötma, vilket gör att meyer-citroner blir mer mångsidiga i köket. Skalet är än mer aromatiskt och saften smakar lite, lite mandarin och allt som allt är meyer-citroner riktigt spännande!

Matlagning
Meyer-citron kan med fördel användas om man vill förhöja smakupplevelsen i en dressing ytterligare. Dressingen kan sedan användas till nya kålskott eller jordärtskockor som ugnsbakats med lite ingefära och honung.

Om du till äventyrs har lite härliga ostron hemma kan du med fördel halvera en meyer-citron och steka den på snittytorna tills de fått mörk färg. Pressa sedan den ljumna citronsaften över de nyöppnade ostronen.

Meyer-citron

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-