Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Mibuna

Mibuna är den lite friskare släktingen till mizuna. De kommer båda två från Japan, där de har odlats i många århundraden. Mibuna liknar ruccola med avlånga, mörka, kålgröna blad. Skillnaden är dock att mibunans blad inte är lika tandade, jämfört med ruccolans. Mibuna växer i en stor rosett-form med många tunna stjälkar. Den smakar av mild senap samtidigt som den är saftig och krispig.

Matlagning
Mibuna i maten mår allra bäst ihop med andra bladgrönsaker. Därför föreslår vi att man blandar en liten sallatstopping av mibuna och andra asiatiska bladgrönsaker eller vanlig spenat. Mibuna behöver också lite hjälp på vägen, antingen genom tillagning, t. ex. i en wokrätt, eller smaksättning med en god, kryddig dressing.

Odling
Mibuna trivs i vårt klimat och kan utan problem överleva lite frost i slutet och början av säsongen. Det allra bästa är att så mibuna under sensommaren, så att man kan skörda bladen under hösten. Sår man på våren när det fortfarande är kallt går växtprocessen långsamt och bladen kan bli grövre och segare i konsistensen. Kom ihåg att vattna mibuna ordentligt; de vill gärna ha mycket vatten, och man får det återgäldat med att plantan växer fort. Det går mellan tre och fyra veckor från sådd till det att man kan börja skörda.

Vi odlar mibuna i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Förvaring
Mibuna håller sig allra bäst i en lufttät behållare i kylen. Då håller den i 3-5 dagar.

Mibuna

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-