Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Mini-majs (Snow baby)

Som variantens namn, Snow baby, antyder tillhör den här majssorten en majsfamilj som ibland kallas mini-majs eller baby-majs. Det som är lite speciellt med mini-majs är att man kan äta alltihop och inte bara majskornen. Dessa små majskolvar växer på plantor som är ca 2 meter höga. Varje planta ger mellan 2 och 3 majskolvar. Det svåraste med att odla mini-majs är att konsistensen och smaken på det man skördar beror på när man skördar dem. Om majsen skördas när de är 10-12 cm långa och 2 cm i diameter är smaken söt och konsistensen knaprig. Väntar man däremot några dagar för länge med att skörda dem är risken stor att sötman försvunnit och majsen blivit för grov.

Matlagning
I maten kan mini-majs av den här sorten användas framförallt i det asiatiska köket; de används ofta i rätter med kokosmjölk, ingefära och chili. I sådana rätter bidrar majsen med knaprighet och sötma. Snow baby-majs kan också grillas eller snabbstekas i en stekpanna tills de fått lite färg. Vänd dem sedan med lite smör och färska kryddor. Majsens storlek gör den också perfekt som snacks, t.ex. med yoghurtdipp till.

Odling
Vi odlar Snow baby-majs i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Mini-majs (Snow baby)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-