Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Papaya

Papaya är ett slags centralamerikansk melon med fruktkött så sött och mjukt att det nästan smälter i munnen. Den papaya vi köper i affären här brukar vara ungefär lika stor som ett rejält päron, men i tropikerna kan frukterna bli stora som pumpor. 

Matlagning
Halvera frukten och skrapa bort de svarta kärnorna med en sked. Det läderartade skalet ska inte heller ätas, så skär bort det. Skär sedan det söta, milda fruktköttet i skivor eller tärningar. Med sin orange eller laxrosa färg livar papaya upp fruktsallad – prova t.ex. i en tropisk variant med banan, ananas och mango. Du kan också servera papaya på samma sätt som melon ihop med skinka. Fruktens sötma framhävs bäst med några droppar pressad lime eller citron.

Odling
Papaya är en viktig gröda i Central- och Sydamerika. Papaya-trädet liknar en palm där frukterna hänger under bladen i toppen precis som nötterna på en kokospalm.

Förvaring
Papayan får lätt stötskador och bör därför hanteras varsamt. Förvara frukten i rumstemperatur – när skalet ändrar färg från grönt till gult är papayan mogen och bör avnjutas direkt.

Papaya

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-